It's time.

Nu e de på g, vårat egna konfirmationsläger! Två veckor kommer vi va ute, ska till Marstrand där prästen ska ha vigsel imorn. Det blir mysigt, då får vi klä upp oss lite.

Sen ligger ju frågan o gnager där; Hur blir det till hösten? Pallar inte tänka på de där utan bara ha en grym sommar... Men men så e de..


Nu ber vi. Hörs!

Jag har börjat fundera...

Nacka är över, tonårslägret är här! Brorsan kom ner men blev sjuk på vägen så han är inte med men kommer kanske senare. Snacka tråk!! Tycker synd om honom, lilla bror...
      I förrgår var jag med Becks, Andy å vovvarna. Sjukt fina dom är! Hundarna alltså. En amstaff, en rottis och så hade dom en hundvalp också just då, sjuukt söt den med. Vill ha hund!!! Riktigt trevligt.

Sen har jag shoppat också. Enligt vissa i min närhet så shoppar jag ofta, köper alltid kläder. Men gör jag verkligen det? Tycker inte själv att jag köper mkt med jämförelse till andra. Men sen å andra sidan köper jag rätt ofta när jag har pengar. O frågan är också, hur mycket av pengarna jag får/har ger jag till andra? Inte mycket om jag ska vara riktigt ärlig. Jag har börjat fundera över mycket, till exempel det.. Vi hade en dag förra veckan det var rika/fattiga dag, där nästan alla fick känna av att vara fattiga för en dag för att sympatisera med barnen i Afrika. Alla fick städa båten grundligt och sedan bara äta en halv kopp ris till frukost och sen till lunch. Jag gjorde också så och det var inte gott med helt osaltat ris. Fick mig faktiskt att inse hur mycket jag tycker om mat och hur villig jag är att göra för att få det jag vill ha. Men att inte ha möjlighet att ha allt det där, mat, kläder o nästan inga pengar? Hur lycklig skulle man vara då?

Jag har börjar fundera på att jag vill inte vara lycklig baserad på mina omständigheter eller välstånd, jag vill ha min lycka baserad på Gud och nöjd med mig själv utan allt det här yttre! En tanke som slått mig är att kanske åka ner till Afrika eller så, utan mycket kläder alls, samma med pengar och kanske inte äta så god mat jämt. Sen kanske man inte måste göra det så radikalt, men tanken finns där. Åka själv till ett främmande land, tvungen till att totalt lita på Gud och söka Honom, det är nåt som skulle vara grymt bra tror jag, och grymt skrämmande. Men tanken finns där...

Vad tror du?

Midsommar i bild.


Dans runt Midsommarstången!

Tre glada vänner

Haha! Natha måste hoppa medan jag står på tå. Askul...


Så himla snygga...

Glad Midsommar!

Midsommar, båtar och moppar.

Ja Midsommar blev bra till slut, trots ösregn. Gjorde en massa god mat, dansa runt midsommarstången o fick jordgubbspaj i sjömanskyrkan. Så galet att det redan är midsommar! Vart tar sommaren vägen liksom? O värmen, vart är den? Vet att jag klagar mycket men jag skulle så gärna bara vilja ha lite värme, på riktigt liksom. Ja tack!

E hemma i Svea rike nu iaf, Hönö is the shit! Sista kvällen för de små Nacka liven.
Gårdagens bästa: En av tjejerna, Malin, fyllde år igår också, så jag frågade henne
"Ska du få en moppe?"
"Jaa, eller en båt!"
"En båt?!"
"Jaa, asså inte så stor.."
"Ahaaa.."

Sen insåg jag att dom kommer ju från Stockholm, så helt plöstsligt var det inte så konstigt längre...

Nu ere Carbonara som gäller sen träna och dusch. YES!
Chill oooooout!

Jag vill ha hund!

Jag såg min hund härom dagen faktiskt, en galet söt mopsvalp! Fick syn på den på långt avstånd och till min glädje kom den till mig! Eller ja, typ så var det. Så mysig alltså.

Sen nu sitter jag o kollar in massa fina vovvar, en riktigt häftig hund är Afrikansk Boerboel! Det är en stor mastiff.


Fin va?!



Kanske dyker upp lite fler bilder på alternativa hundraser... Chill!

Midsommar i Skagen!

Så var det där med att uppdatera... Efter en mycket händelserik vecka tillsammans med Nacka församling (pågår fortfarande) kom vi hit till Danmark igår natt, eller om man så vill, i morse kl fem. Nattseglade från Smögen igårkväll och fick kraftig flashback till långseglingen ner till Spanien, mådde skit och kände sig ofräsch. Men det var skönt att kunna tänka, som Mattias sa, att om några timmar är det över! Lycka!

Nåväl, vi har idag sovit, lagat tomatsoppa (som var grymt god om jag får säga det själv!) o sen varit ute o cyklat i ett till synes oändligt led -45 pers på en rad- ut till den så kallade "Grenen", där Skagerrack och Kattegatt möts. Där spelade lägret fotboll mot ledarna. Kul, ännu roligare om man kunde va med... Jag är inte bitter!

Efter många om och men är det beslutat att vi ska stanna här i Skagen imorgon under Midsommmar, försöker fly från det obligatoriska midsommarregnet... Det kommer bli mys! Om bara vinden kunde avta också, den viner här utanför nu. Jag vill så gärna ha lite sommarvärme! Det har varit alldeles för lite av den varan alltså. Hoppas på det bästa, det är ju i alla fall nån vecka kvar på sommaren.. Vi håller tummarna!


OBS! Bilden har absolut inget med inlägget att göra

"Baaack to reality, woops there goes gravity.."

Så idag är dagen då stegen styrs tillbaka till min nuvarande verklighet Elida. Just nu spöregnar det också, vilket inte direkt bidrar till att man vill gå ut o ta sig in till tåget. Men men så är det.

Jag vill bara säga att jag faktiskt är ganska stolt över mig själv, har varit ute o sprungit o gått å gjort styrka nästan varje dag den här veckan. Det tycker jag e ganska bra gjort med tanke på hur seg jag har varit på det. Plus att jag inte ätit dålig på att äta bajs. Bra Sofia! Nu fortsätter vi så.

Dagens sämsta: Vädret
Dagens bästa: Promenaden med mamma
Musik just nu: Hillsong (greeeeat)
Ska göra: Locka håret!


Sist jag hade lockigt hår, Valentine i Spanien! Grymt minne.

Simma lugnt. Vi hörs o Götet!

Dagens kanske självklara lärdom; Klipp aldrig gräset barfota

Okej, så dagen blev kanske inte riktigt som planerad, men ändå så blev den det. För idag har verkligen varit just det, oplanerad. Känns som jag fått gjort en massa idag samtidigt som jag inte har det. Haha. Städat, grillat, varit ute och traskat och sen klippt gräset. Måste faktiskt säga att klippa gräset e rätt kul. Rogivande på nåt vis trots den dånande gräsklipparen. Jag klippte barfota också, men det får man inte tydligen. Man kan bli av med fötterna om man är oförsiktig! Så kom ihåg det alla gräsklippare, klipp aldrig utan skor! Mitt i kom också Matte o hela hans innebandylag som hade avslutning, hade varit o spelat paintball och kom nu för att ta ett dopp i poolen innan det åkte till Thorängens för grillning. Skön avslutning om jag får säga det själv.

Nu blire dusch o sen joina föräldrarna framför The Bourne Ultimatum. Den är ju så himla bra. Ska först duscha bort gräset från mina fötter. Haha som min storebror sa härom dagen; Fia, hur kommer det sig att du har alltid ha uteliggarfötter?

Haha. Är inte alltid så men just nu är det definitivt så. Så det är väl bäst jag går o tvättar mig...
Godkväll!

Du är fin.


Bästa Naths, my roomie, my baby, my friend. Spanien och Valentine, kommer du ihåg?

Om jag kunde drömma..

Imorgon kommer Blattis och Djuret. Vi kanske ska ut och cykla om vädret tillåter. Så nu bums i säng, om inte lite läsa först. Snart klar med boken! "Om jag kunde drömma", första delen i Twilight serien. Läst den?

Mitt huvud jobbar på högvarv, dags att ta tag i detta -> Sängen! Åh, min fantastiska säng, ni förstår nog inte hur skön den är. Mmmmm.

Ps. Jag ska ha en hund! Ville bara dela med mig av detta faktum... Här med hunden som följde efter oss i Spanien när jag o Naths va ute o sprang..

Spanien, får en speciell känsla varje gång jag tänker på det. Känns så långt borta nu, avlägset liksom. Om man fick drömma, och drömma får man ju..

Godnatt.

Mer, ja tack!

Vart ska man börja? Längesen sist och mycket har hänt, och ingenting på samma gång. Just nu är jag hemma i Uppsala för lite ledighet, väldigt skönt om jag får säga det själv. Har spenderat mycket tid i fina vänners sällskap men även tid för mig själv med bok, löp och mycket mys. Hösten gör sig påmind och man måste börja tänka på framtiden, i alla fall så långt som till nästa år; vad ska man göra?

Denna ständiga fråga, kommer jag nånsin bli fri? Sen om man frågar andra så är det ju det allra bästa, att inte ha nåt inplanerat utan kunna göra precis vad du vill! Problemet är ju bara, om man inte vet vad man vill? Det självklara svaret (för de som tror på Gud vill säga) är ju att fråga Honom! Problemet som då uppstår är ju; hur vet jag vad han vill och hur söker jag svaret om jag inte vet på vilket sätt Gud talar till mig? Allt vill man ska hända nu, och gärna bums. Vill veta, sen återigen, vill man verkligen det? Hmm, kan inte va lätt för Gud däruppe att stå ut med mig. Snacka jobbig tjej. Många gånger vill jag inte vara som jag är, men ändå vill jag det. Konstigt det där..

Just nu är jag frustrerad, frustrerad för att jag vill ha så mycket mer än det här. Mer vadå? Jo mer av Gud, samtidigt som det känns så himla svårt, mer av livet, mer av kärleken, bara MER! Detta kan inte vara allt, och jag vet ju att det inte är det, men jag är så otålig. Och så känner jag mig som ett litet barn, som inte vet ett jota om nånting när det kommer till att leva. Hur lever man egentligen? Vad är livet, vad är kärlek, vad är äkta vänner? Stackars barn som så ensam är, ska hon nånsin växa upp?

Svaret lämnar jag åt framtiden.