På promenad genom stan.

Idag, ytterligare en dag av fantastisk lugn och ro. En dag helt ensam, tillsammans med Gud. Nästan lite stolt över mig själv. Åkte in till okända trakter, Kungälv! Gick runt Bohus Fästning, njöt av natur och ensamhet. Gick genom stan, kolla lite i affärer och satt på ett fik i flera timmar och bara läste. Självklart Crazy Love. Personalen var tokskön och fiket jättemysigt. Satt där i mitt hörn och läste min bok. Såg människor komma och gå. Komma och gå. Det kom bland annat in två damer som först satte sig ute och senare kom in och satte sig i soffan där jag satt för att den ene (Lisbet om jag inte missminner mig) hade så ont i ryggen. Samtidigt läste jag i min bok om hur uppoffrande vi borde vara för Kristi skull, frågor som ställdes var t.ex, är du beredd att ge allt till Honom, beredd att bli tillintetgjord och göra saker som för världen verkar konstigt? Är du beredd att lyda Gud i allt vad Han ber dig om? Tankar som dök upp i mitt huvud direkt var detta; borde jag fråga henne om jag kan få be för hennes rygg, för jag tror ju på Gud, och Han kan ju hela! Gjorde det dock inte, och kanske var det bäst de...

Jag gick sedan tillbaka till Ytterby, en gogo promenad. Mer ut och gå ja tack! 

Sov gott folket. Peace out. 



Jag naturen och... kärlek.

Igår var en dag helt utan förpliktelser, en dag av lugn, ro och naturen. Är ledig några dagar så var ute och traska i skogen i nästan tre timmar, hur gött som helst! Bara lukterna, fågelkvittret och utsikten, helt underbart. Skogen är fantastisk! Man uppskattar det mer tror jag när, som Diana sa, man är ute på havet hela tiden. För en skog full av vitsippor, hur nice är inte det? Och att utan tidspress eller måsten, gå så länge du vill, stanna upp när du vill och bara vara med vår Skapare. Insåg verkligen hur underbart det är! Det var verkligen längesen jag gjorde sånt, och bara pga av att jag själv ville. Ingen annan. 

Gud är bra cool också, även om jag har svårt att förstå mig på Honom ibland. (Tror inte att det är meningen att vi ska förstå heller, vad finns det för kul med det?) Jag hade precis skrivit ner mina tvivel och funderingar och frågor till Honom när jag tog upp boken Crazy Love där han svarade på mina frågor. Hur coolt som helst! Frågan jag ställde, vad är egentligen kärlek och hur älskar jag, villkorslöst och utan gränser? Jag vill ge upp allt för Honom, vill älska Honom av hela mitt hjärta, men hur? Är kärlek något man bara bestämmer sig för, något som man skapar själv? Eller är det något som kommer till en, ges som en gåva? Jag har varit bra konfunderad över detta. Det han sedan sa i boken var att vi behöver Guds hjälp att älska Honom, och Guds hjälp att älska andra. Något hemlighetsfullt, ja något övernaturligt måste ske i våra hjärtan för att det på riktigt och äkta ska växa en kärlek där. Coolt eller vad? 

Du kanske har hört uttrycket, den som fått förlåtet mycket, älskar mycket. Jag tror verkligen det stämmer, men har inte tänkt på det så mycket förut. För jag har växt upp i en kärleksfull miljö med kärleksfulla föräldrar osv så det har alltid varit självklart med mycket kärlek på nåt vis. Då tycker man ju att man ska kunna älska mycket också, eller? Varför är det då så svårt för mig att älska, på riktigt liksom? Kom fram till ovanstående, att det måste vara för att mitt liv har gått relativt smärtfritt, kärleksfullt och utan tanke på det. Jag vet detta i alla fall; Jag vill älska! 

Gud, jag behöver dig, djupt och desperat. Jag vill ha dig och älska dig, men jag klarar inte vandringen med dig och att älska dig utan dig. Jag behöver dig! Inta mig helt och hållet. Låt din vilja ske med mig. 

Hemma i Uppsala

Okey, så jag har inte varit bra på att uppdatera bloggen på ett tag, och just nu känns det rätt segt faktiskt att göra det också. Jobbigt bara för min dator är inte med mig här i Uppsala... Anyways, jag är hemma hos familjen och det är göööttt! När jag kom hem igår efter en resa som gick bra fort måste jag säga, möttes jag upp av Sära, som plockade upp mig och tog mig först till det nya Ikea (sjukt stort!!! var helt vilse...) och träffa Miriam Abdelhadi Engblom och Hanna Lindgren med nya bebisen! Hem åkte vi sen och åt god mat, biffar med fetaost, potatiskroketter och tsatziki. Mumsigt!
  Såg sen på hot rod, typ världens skönaste film, åt gott och myste. Och el vovvo kom ihåg mig återigen, YESS!

Idag har jag inte gjort mycket, sovit, kollat på teve, myst med vovven, gjort mat i form av grymt god baconröra, och myst lite till med syster min. Snacka snygg syster jag har! Oj oj oj. Sen självklart har jag talat med Herren och läst hans ord. Mmm.... Känner mig stressad över veckan, för jag vill göra så mycket samtidigt som jag inte vill göra något, förutom o bara slappa, se på film och läsa..

Vet inte vad jag vill göra ikväll riktigt, kvällen är faktiskt ledig, någon som vill hitta på något? Är sugen på nya fast and the furious filmen på bio med Vin Diesel, samt seven pounds med Will Smith. Borde ut och traska också egentligen i det fantastiska vårvädret, med fåglarnas kvitter... Hmm, vad blir det tro?

Take care!

Smögen

Så är vi här, fixar seglet osv i Smögen. Det är bra vackert här alltså! Har jobbat på bra och kvällen avslutades med pizza och fotboll. Nice nice, sen på fredag kommer nästa läger, ett gäng på 55 stycken! Wohooo, party. Kapten fyller år också på lördag, då blir det ännu mer fest:) För övrigt, tacka Herren ty Han är god. Han för oss på sina höga vägar. Om vi litar på Honom kommer han ge oss det allra bästa, även om det känns svårt ibland... Imorgon är det sovmorgon, sweet eller vad. Godnatt!